מילוי טופס DS-160 בעברית
פברואר 22, 2017תמונה לויזה לארה"ב
יוני 23, 2016שימו לב – בעקבות המצב לאחר הקורונה והקושי לקבוע תורים לשגרירות ארה"ב אנו ממליצים לקרוא את קביעת תור להוצאת ויזה לארצות הברית – על הקשיים שהביאה עמה הקורונה.
על מנת שיהיה באפשרותכם להוציא ויזה לארה"ב לכל מטרה, בין אם מדובר בוויזת תייר ובין אם בכוונתכם להוציא וויזה לעסקים, תתבקשו למלא טופס ייעודי (DS 160) ולאחר מכן יהיה עליכם לשלם את האגרה עבור שגרירות ארה"ב לצורך הנפקת הויזה וכן קביעת ראיון לויזה לארה"ב בשגרירות האמריקאית באחד מהסניפים הקרובים אל ביתכם בתל אביב או בירושלים. כדאי לציין כי אין אפשרות להגיע אל השגרירות באופן עצמאי ללא זימון תור רשמי בשגרירות. הריאיון נערך עם נציג מטעם שגרירות ארצות הברית, והצגת מסמכים רלוונטיים המעידים על כך שהנכם מוזמנים למועד הריאיון שנקבע בשגרירות.
ראיון בשגרירות או בקונסוליה הוא תנאי לקבלת ויזה ברוב המקרים אלא אם אתם פטורים מראיון כפי שתקראו בהמשך
אחד מהצעדים הקריטיים בשלב הוצאת הויזה לארה”ב הוא שלב הריאיון. אנשים רבים נוטים לזלזל בשלב זה, וטוענים שהחשיבות האמיתית נעוצה בהגשת הטפסים. אמנם, הטפסים הרשמיים שתגישו הם חלק מהותי מאישור הבקשה, אך במידה רבה החלק הקובע הוא הריאיון האישי.
מדוע האמריקאים מקשים על קבלת הויזה?
ארצות הברית מנסה למנוע כניסה מאנשים אשר ינצלו זאת לרעה, כאשר בנוגע לאזרחי ישראל החשש העיקרי הוא מפני עובדים לא חוקיים. האבטלה הגואה בחלקים נרחבים של החברה האמריקאית הובילה להקשחת הבדיקות אפילו יותר, כאשר כל ישראלי אשר נשאר לעבוד למעשה גוזל מקום עבודה של משפחה אמריקאית.
לכן, התופעה של הישראלים אשר מגיעים עם אשרות תייר ועובדים במכירות היא תופעה שהשגרירות מנסה למגר באופן פעיל, וחלק קריטי מהניסיון הוא בראיון האישי.
קביעת ראיון לויזה לארה"ב – מי נדרש לקבוע תור בשגרירות ארה"ב?
בכדי שיהיה באפשרותכם להנפיק ויזה לארה"ב, תתבקשו להגיע אל השגרירות האמריקאית לריאיון אישי. שלב זה הינו בגדר חובה בעת תיאום המועד לתור לריאיון בשגרירות עבור מרבית האוכלוסייה. בנוסף, כל אותם האנשים שטרם הגיעו לגיל 14 או אלו שכבר עברו את גיל 80, יוכלו למלא את הטפסים לויזה לארה"ב, לבצע את תשלום האגרה, ולשלוח את כל הניירת בצירוף תמונות הפספורט והדרכון עבור השגרירות האמריקאית וכל זאת מבלי להגיע לשגרירות ארה"ב.
כמו כן, כל אותם המועמדים אשר ביקשו להוציא ויזה דיפלומטית לארצות הברית ומחזיקים בדרכון באחת מהמדינות אשר פטורות מהוצאת ויזה אמריקאית בעת הכניסה לארצות הברית, יוכלו להוציא ויזה לארצות הברית ללא ראיון.
איך מתבצעת בפועל קביעת ראיון לויזה לארה"ב?
בכדי שתוכלו להגיע לקונסוליה האמריקאית עליכם לתאם תור לריאיון באמצעות אתר אינטרנט ייעודי של השגרירות האמריקאית דרכו ניתן למלא את הטפסים בשפה האנגלית ולבחור באילו תאריכים יתאים לכם להגיע לריאיון להוצאת ויזה לארה"ב.
שגרירות ארה"ב מפעילה 2 סניפים ברחבי הארץ הפועלים בירושלים ובתל אביב ואת מיקום הריאיון תוכלו לתאם בהתאם לאזור הגאוגרפי המועדף עליכם.
ימי הפעילות בשגרירות האמריקאית לצורך קיום הריאיון מול הקונסול האמריקאי הינם בימי שני ועד שישי ובין השעות 7:00 – 14:00. כשתסיימו למלא את הטופס לבקשה לויזה לארה"ב, נבקש מכם שלא לחכות יותר מדי זמן ולקבוע תור לריאיון בקונסוליה האמריקאית בהקדם האפשרי, וזאת משום שקיימות מספר תקופות בשנה אשר מתמלאות עד אפס מקום ונדרש להמתין זמן רב בסבלנות.
מה חשוב להביא לראיון בשגרירות ארה”ב
הריאיון בשגרירות ארה”ב בירושלים או בקונסולייה בתל אביב מחייב אותנו להתכונן אליו. מדובר בשלב המכונן של התהליך, בו הפקיד זוכה לראות אתכם פנים מול פנים, חשוב מאוד להגיע לבושים בצורה מכובדת, אשר תשדר לו אמינות ורצינות.
לבוש מכובד כולל חולצה מכופתרת ומכנס שאינו ג’ינס. מדובר אמנם בצורת לבוש לא נפוצה ביום יום הישראלי, אך מבחינת האמריקאים מדובר בסטנדרט כמעט מחייב בפגישות רשמיות. הדברים אשר חשוב להביא עמכם לראיון בשגרירות ארה”ב כוללים בין השאר:
- תלוש משכורת: אחד מהדברים אשר השגרירות תבדוק בצורה מלאה לפני מתן האשרה, הוא הקשרים הכלכליים שלכם לישראל. אנשים רבים נוטים להגיע לריאיון עם שלל אישורים ודיווחים על רכוש בארץ, כאשר בעלות על דירה או נדל”ן מכל סוג הוא בעיני רבים כרטיס כניסה לארה”ב.חשוב להבין שהשגרירות לא רואה זאת כך. מבחינתם, כל נכס, כולל נדל”ן אשר אתם מסוגלים למכור לאחר הגעתכם לארה”ב איננו מעיד על קשר כלכלי לישראל. הדברים אשר כן חשוב להציג לעומת זאת, הם תלוש משכורת אחד או יותר, המעיד על עבודה קבועה, ודיווח על משך הזמן שלכם בעבודה הנוכחית. עצמאיים יכולים להציג דוחות כלכליים והיסטוריה של העסק הפרטי שלהם להראות אמינות.
- טפסים רשמיים: חשוב מאוד להגיע לריאיון עם כלל הטפסים הדרושים אשר ניתן למצוא באתר שגרירות ארצות הברית. קריטי למלא את כלל הטפסים בצורה אמינה ומלאה, ולהימנע מכל שקר. מילוי נכון של הטפסים יסלול את דרככם לקבלת הוויזה, ומילוי לא שלם יהפוך את הריאיון לחקירה שמטרתה לבדוק את הסיבה למילוי הלא שלם.
- תיעוד: חשוב להביא לביקור בשגרירות ארה”ב תיעוד מזהה שלכם, כמו גם תמונות פספורט על פי הדרישה של השגרירות. אם לא הכנתם את התמונות מראש, ליד בניין הקונסוליה בתל אביב והשגרירות בירושלים פזורות חנויות אשר יכולות בהחלט להנפיק עבורכם את התמונה על פי כל הדרישות.
הנחיות לקראת הראיון בשגרירות ארה"ב
כל המסמכים הרצויים הוגשו, האגרה שולמה ונקבע מועד לריאיון בשגרירות ארצות הברית? מצוין, אתם נמצאים לקראת סיום הדרך שמובילה לויזה לארה"ב. השלב האחרון כולל את הריאיון בשגרירות, והוא השלב ממנו מפחדים לא מעט אנשים: הוא דורש הגעה למיקום מסוים, המתנה בתור והתנהגות הולמת בריאיון מול נציג השגרירות, עניין מתעתע ומלחיץ. בטח כבר שמעתם לא מעט עצות מקרובים ומכרים שהוציאו ויזה, וקשה לדעת למה להקשיב ומאילו עצות עדיף להתעלם. ובכן, כיצד תוכלו לעבור את הריאיון בקלות ובמהירות המירבית? בואו נעשה סדר.
היערכו מראש לראיון בשגרירות
הקצו לעצמם שעה מראש, בבית, בה תשבו ותבדקו בנחת שכל המסמכים הנדרשים נמצאים בידכם:
- טופס הבקשה, בשפה האנגלית, מלא מראש בכל הפרטים הנדרשים וללא שגיאות
- הוכחת תשלום על אגרת הויזה ששילמתם מראש
- פרטי תיאום הריאיון (אם כבר פתחתם אותם, עברו עליהם שנית כדי לוודא שהשעה והמקום ברורים לכם. חבל לפספס את ריאיון הויזה בגלל חוסר תשומת לב לזמנים…)
- צילום מקצועי לפי ההוראות (רקע לבן, גודל של 5 על 5) בכמה עותקים
- צילומים של תלושי השכר שלכם ומכתב מהמעסיק שמעיד על חוזה העסקה לטווח ארוך
- אם אתם עצמאיים: אישור מרו"ח על ההכנסות הקבועות שלכם / אישור פורמלי על פעילות העסק
- לפנסיונרים: תלושי פנסיה
- לצרכי נסיעת עסקים: קורות חיים רלוונטיים למטרת הנסיעה
- אופציונלי: צילום של מצב חשבון העו"ש שלכם ותיעוד דירות ונכסים מקומיים שבבעלותכם
- מסמכים רפואיים נדרשים
- אם אתם סטודנטים – אישור לימודים ותעודת סטודנט
- אופציונלי: הוכחות לקיום משפחה בארץ
- דרכון עדכני בתוקף של לפחות חצי שנה קדימה
- אם יש לכם: דרכון ישן עם אותו סוג ויזה שאתם מעוניינים לחדש, כדי להוכיח שהיא ניתנה לכם בעבר
- אם קיים: דרכון זר
מטרת כל הטפסים היא להוכיח שאתם גרים ופעילים בארץ ואינכם מתכוונים להשתקע בארצות הברית או לעבוד בה באופן בלתי חוקי. במידה ואתם מוציאים ויזה לילדים, שימו לב שעד גיל 14 הילדים לא צריכים להגיע לריאיון (אבל תצטרכו להביא את המסמכים עבורם) ומגיל 14-18 הילדים יצטרכו להגיע עמכם לריאיון. במקרה של תושבים מבוגרים מגיל 80 ומעלה, המדיניות על פי רוב זהה למדיניות מול ילדים מתחת לגיל 14.
ארגנו את הכל בתיקייה אחת, כולל עותקים למקרה הצורך, ושימו לב שהיא נמצאת אתכם בכל שלב.
מה לא כדאי להביא אתכם לתור בשגרירות ארצות הברית?
האבטחה בקונסוליית ארצות הברית מחמירה מאוד (לאחר אירועי מגדלי התאומים ארה"ב הפכה למדינה פרנואידית למדי…) ולכן המאבטחים במקום לא לוקחים סיכונים ומעדיפים לדחות כל חפץ חשוד. כדי לעבור את נתיב האבטחה בשלום, הימנעו מהבאת החפצים הבאים: כלי נשק, נוזלים, חומרי הצתה או בעירה, חפצים חדים, מחשבים ניידים וטלפונים חכמים. השאירו אותם למנוחה של שעה בבית/במכונית. אם קיים צורך דחוף להחזיק אתכם חפץ בעייתי תוכלו לאפסן אותו בתאים המיועדים לכך בכניסה לשגרירות, בתשלום.
התאזרו בסבלנות והמתינו לתורכם ברוגע
כשאתם מגיעים לשגרירות (בירושלים או בתל אביב) קודם כל תנשמו עמוק וזכרו שזה תהליך ארוך. התכוננו לעמידה בתור והמתנה לריאיון, והביאו אתכם ספר או עיתון כדי להעביר את הזמן בלי הסמארטפון. בכניסה לשגרירות תצטרכו לחכות בתור עד לעמדת האבטחה, ובה תציגו את המכתב בו תיאמתם פגישה למאבטח ותעברו בידוק בטחוני בו יבדקו שאין לכם חפץ בעייתי. לאחר מכן תורשו להיכנס לשגרירות. קודם כל תעמדו בתור למתן טביעות אצבעות, בו תידרשו לסרוק את שתי הידיים. לאחר מכן תופנו לאזור הישיבה להמתנה שקטה, עד שיוכרז תורכם להיכנס לריאיון.
הגיע הרגע – ראיון בשגרירות ארה"ב
שימו את עצמכם בראש של המראיין לרגע: הוא מראיין עשרות אנשים ביום, ומטרתו היא לזהות אנשים שיעשו "בעיות". לכן, מה הוא רוצה לראות כשיושב מולו מרואיין? שהאדם שמולו יציב, מכובד, אמין, בעל עבודה מסודרת ומשפחה בארץ, שכל מטרתו היא לנסוע לארצות הברית לטיול או לצרכי עסקים. כדי להפוך את הריאיון למוצלח נסו לשדר בדיוק את כל המסרים האלו. לבשו בגדים מכובדים וסולידיים ונסו להפוך את הופעתכם החיצונית לאמינה. במהלך הריאיון הקפידו לחייך ולהתנהג בנימוס ובקלילות, הראו שאין לכם מה להסתיר, אל תתלוצצו יותר מדי, אל תקטעו את המראיין וענו בדיוק על מה שישאלו אתכם בצורה ברורה. שימו את הידיים מחוץ לכיסים (כדי לא להיראות כאילו אתם מסתירים משהו), אל תשלבו ידיים, שבו זקוף ונועו בטבעיות.
קביעת תור בשגרירות ארה”ב – הטיפים העיקריים
חשוב להבין שהביקור בשגרירות הוא אמנם לא החלק העיקרי בתהליך הוצאת הוויזה, אך הוא החותמת הסופית על האישור שלכם. לכן, חשוב מאוד לנהל את הביקור באופן מושלם, כך שלפקידי הממשל לא תהיה סיבה לא לאשר לכם את הבקשה. הטיפים העיקריים לביקור בשגרירות כוללים בין השאר:
- קבעו את הריאיון מבעוד מועד: זמן ההתמנה למועד הראיון לויזה לארה”ב, עשוי לקחת מספר שבועות. חשוב מאוד להתכונן מראש ולא לקבוע את הפגישה זמן קצר לפני הטיסה המתוכננת. זכרו שזמן הטיפול בבקשה עשוי להשתנות לפי הרקע שלכם, ולפי חגים ואירועים בלוח השנה האמריקאי.
- סבלנות: אורך הריאיון להוצאת ויזה בשגרירות משתנה בין אדם לאדם ובין פקיד לפקיד. ההליך עצמו כולל יותר מאשר את הריאיון עצמו שאמור לקחת בין 5 דקות לרבע שעה. תעברו קודם בידוק בטחוני, והפקדת המסמכים הרלוונטיים. חשוב מאוד לא להתעצבן, ולהגיע עם זמן פנוי כדי שההליך יעבור בשלום.
- מילוי המסמכים: אם אינכם מבינים חלק מההוראות או השאלות במסמכי הוצאת הוויזה חשוב מאוד להתייעץ ולברר. מילוי לא מלא של המסמכים עשוי בהחלט לגרום עיכוב משמעותי בזמן הוצאת הוויזה שלכם, ולפגוע באופן אנוש בסיכויי הקבלה שלכם.
- לבוש: חשוב לזכור שקוד הלבוש האמריקאי שונה מזה הישראלי. בעוד עבור הישראלי הממוצע חולצה מכופתרת ומכנס מחויט שמורים לאירועים מיוחדים כמו חתונות, עבור אמריקאים מדובר בלבוש שבחלק ממקומות העבודה לא יתקבל. חשוב להגיע לפגישה בצורה מכובדת, כך שלפקידים לא תהיה כל סיבה שלא לאשר את הבקשה שלכם.
מה לא לעשות
בסופו של דבר, רוב הליך הוצאת הוויזה איננו תלוי באופן ישיר בזמן שתבלו בשגרירות. הפרטים האישיים שלכם, ומילוי נכון של המסמכים הרלוונטיים הם חשובים יותר. כאשר אתם מגיעים אל השגרירות חשוב לא להגיע עם מכשירי חשמל ואלקטרוניקה אשר יופקדו בכניסה.
הימנעו מהכנסה בטעות של מחשב נייד או מכשיר סלולארי, אשר נתפסים כסיכון בטחוני של ממש. בנוסף, חשוב לבדוק מספר פעמים ולהגיע עם כלל המסמכים הרלוונטיים וצילום על פי התקן האמריקאי הדרוש. במידה ויש צורך, חנויות רבות ברחוב הקונסוליה יבצעו את הצילום וההדפסה תוך מספר דקות.
אם מועד הריאיון מתקרב ולא הצלחתם לסיים את מילוי המסמכים בצורה איכותית, תוכלו בהחלט לפנות לאחת ממספר רב של חברות העוסקות בסיוע בהוצאת ויזה. כך תוכלו להימנע מעוגמת נפש ולהבטיח שטיול החלומות שלכם אכן יצא אל הפועל.
לבסוף…
במידה והריאיון עבר כשורה, המראיין יאמר לכם שאושרה בקשתכם לויזה ותקבלו אותה בדואר בהמשך. במידה ולא אושרה הבקשה, בקשו מידע נוסף מאנשי השגרירות כדי לברר את מקור הבעיה – אולי קיים חוסר במסמכים, תמונה שלא עומדת בכללים או חשד בנוגע למטרותיכם.
תוכלו להגיש בהמשך בקשה נוספת (ולנסות להביא מסמכים שיוכיחו את מה שלא עבד בפעם הקודמת) אך לא תקבלו את אגרת הבקשה בחזרה ותצטרכו לעבור את התהליך שנית.
בהצלחה, מקווים שתצליחו להשיג את כל המסמכים בקלות, שהריאיון יעבור בנחת ובמהירות ושהטיול או נסיעת העסקים יגרמו לכל המאמץ להשתלם 😉
ניתן להיעזר בסיוע מקצועי של FAST VISA
חשוב לזכור שהריאיון כולו לוקח באזור הרבע שעה עשרים דקות במקרים חריגים, ולרוב דקות ספורות בלבד. במשך הזמן המוגבל הזה, המראיין מנסה להבין האם המועמד לוויזה עשוי לנסות ולהשתקע בארה”ב או לעשות פעילות שאינה תואמת את המטרה המוצהרת שלו כמו לעבוד או ללמוד בארה"ב.
ברוב המקרים, הבקשות שנדחות הם על רקע של עבר פלילי או שימוש בסמים, אך לעיתים ישנן סיבות של חשד סביר של המראיין שמטרותיו של המרואיין אינן כנות. ניתן בהחלט להיעזר בסיוע של חברה מקצועית על מנת שתמקסמו את הסיכויים שלכם לקבל את הוויזה. חברה עם ניסיון בתחום תדע להנחות אתכם בנוגע לדגשים שעליכם לשים אליהם לב במהלך הריאיון, לשאלות שתשאלו, ולדרך הנכונה להתנהג.
בנוסף, מילוי הטפסים שלכם יוכל להיות שלם ואיכותי יותר, מאחר וייבדק לפני ההגשה שלו על ידי אנשי מקצוע בעלי ניסיון בתחום. כך, תוכלו להבטיח שלא יפלו טעויות במהלך מילוי הטפסים וההגשה, ותבטיחו שהיתרונות שלכם יובלטו. בקיצור, חברה מקצועית תדע לצמצם למינימום את הסיכוי שיסרבו לבקשה שלכם, ותבטיח לכם נסיעת עסקים או טיול מהנה בארצות הברית.
אנו נתאם עבורך תור לריאיון לויזה לארה"ב במהירות (אנו יכולים לסגור טיפול מלא בלקוח תוך שעתיים) ויחסכו לך זמן והתעסקות בעבודה הסיזיפית והבירוקרטית הנדרשת בתהליך.
בנוסף נבצע עבורך את תשלום האגרה כך שתוכל להתפנות באופן מלא לארגון הטיסה לארצות הברית, וכמו כן מאוד חשוב – אנחנו נכין אותן בצורה מיטבית לראיון בשגרירות.
המון בהצלחה!