תכנון טיול לארצות הברית: איך להתכוננן לטיול בארה"ב
אוקטובר 21, 2019ויזת אנשי צוות (C1/D) לארצות הברית
ינואר 20, 2020מעבר לארץ חדשה הוא עסק מאתגר מאינספור בחינות. אתם רוצים לבנות חיים במקום חדש – מטרה שאמנם ניצבת מול העיניים, אבל המכשולים שנערמים עד אליה יכולים לייאש גם את האדם הנחוש ביותר. כדי להקל עליכם את ההגירה ולעזור לכם לבצע רילוקיישן בצורה חלקה ככל הניתן, יצרנו עבורכם מדריך קצר בו נעשה סדר בנושא רילוקיישן לארה"ב וניתן גם טיפים משמעותיים שיסייעו לכם לקצר את הדרך הארוכה עד לבית החדש.
"הטוב" – דברים נפלאים שתוכלו לעשות בזכות ההגירה לארה"ב
קודם כל, בואו נחגוג את העובדה שקיבלתם ויזת הגירה! בארצות הברית מחכות לכם אפשרויות אינסופיות לשינוי החיים שלכם לטובה. תוכלו להתגורר בבית גדול יותר או לרכוש בית במחיר טוב יותר מאשר בארץ, תוכלו לפתח קריירה, למצוא עבודה חדשה או לעשות הסבת מקצוע. תוכלו למצוא קהילה מחבקת וחברים חדשים. לטייל יותר עם המשפחה ולהנות מהחופש בימי ראשון. מעבר למקום אחר הוא עסק מפחיד אבל מרגש מאוד – זוכים ללמוד שפה חדשה, להכיר מקום חדש ולראות עולם.
"הרע" – קשיים איתם תצטרכו להתמודד בדרך
קודם כל, קשה להתעלם:
אתם הולכים לגור רחוק מאוד מהארץ. כמה רחוק? 11 שעות טיסה והפרש שעות של 7 שעות. אם השארתם בארץ חברים ומשפחה, התקשורת איתם תדרוש השקעה כפולה מבעבר. אתם הולכים להתגעגע לכל מה שנשאר מאחור ולפעמים געגועים יוצרים קושי גדול.
דבר שני, אם אתם מהגרים כמשפחה, סביר להניח שלפחות אחד מהילדים / בן הזוג מרגישים שהמעבר לא מתאים להם.
הרילוקיישן לארה"ב ידרוש מכם רגישות וסבלנות כלפי כולם. נמליץ לשבת עם המשפחה, לשתף את כולם בהחלטות חשובות ולהבהיר לילדים מה הולך לקרות. תקשורת פתוחה תעזור לכולם לעבור את השינוי בצורה חלקה יותר.
עניין נוסף קשור לשפה. אתם דוברי אנגלית מבית?
הסיפור פשוט יותר, אבל אם לא – יידרשו מכולם סבלנות ופתיחות כדי להכיל את אתגר לימוד השפה. שווה להתחיל לשלוח את הילדים עוד בארץ לחוג תגבור אנגלית כדי להעניק להם כלים וביטחון בשפה. אחרי מספר חודשים בארצות הברית סביר להניח שהם ידברו אנגלית טובה יותר מכם – אבל עד אז, הביטחון העצמי שלהם עלול להיפגע וליצור קושי נפשי גדול. תנו להם תחושה שהם לא לבד ותרגלו איתם את השפה החדשה.
תרבות ומנטליות
כמה קלישאות אתם מכירים על אמריקה, וכמה מתוכן נכונות? קשה לדעת. מה שבטוח, האנשים בארצות הברית חיים במנטליות אחרת. היחס לילדים, למודל המשפחתי, לדת, לקריירה, לנימוס ולהתנהגות שונה מאשר בישראל. זה יכול להיות מעניין מאוד, ויכול להיות מתיש במיוחד. קשה לחזות מראש אם יהיה לכם קל להתחבר לאנשים שסביבכם. לכן ההמלצה המרכזית שלנו היא: בואו בראש פתוח. אל תצפו להתאהב ישר בנורמות שמסביב, ואל תדחו כל דבר שנראה לכם מוזר. יש דברים טובים בתרבות חדשה, יש דברים רעים, ועם זמן תוכלו להכיר ולבחור לכם את הסביבה הנכונה.
דבר שעוזר לישראלים רבים בהתאקלמות הוא להתחבר עם משפחות ישראליות בסביבה. הן יוכלו לעזור לכם גם בתחושת המשפחתיות וגם בייעוץ מעשי ובירוקרטי – כמעט כל דבר שאתם מתמודדים מולו כעת, הן כבר עברו.
הבעיות הנוספות כוללות קושי במציאת עבודה או קושי בהתאקלמות בעבודה החדשה, בעיות בירוקרטיות, חוסר ב"קרדיט" (אישור עמידה בהתחייבויות מהבנק או האשראי), הצורך לפתוח ביטוח רפואי ולשלם מסים, ועוד אלף ואחת סוגיות. איך מתחילים לגשת לכל העסק?
"הלא נורא" – טיפים להתמודדות קלה עם הרילוקיישן
מחקר מקדים:
התחילו לחרוש את האינטרנט ואת קבוצות הפייסבוק בנושאי הגירה לארה"ב. אתם לא המשפחה הראשונה וגם לא ה-5,000 שעושה את התהליך הזה. ככל שתקראו יותר ותכירו משפחות שעשו את התהליך לאחרונה באופן אישי, תרגישו שיש לכם יותר כלים להתמודדות.
אנשי מקצוע:
לאחר מכן, החליטו אילו אנשי מקצוע נחוצים מבחינתכם כדי לעבור את התהליך בלי לאבד את השפיות. עו"ד ורואה חשבון, מומחי רילוקיישן, ייעוץ חינוכי מול הילדים, מורים לאנגלית, סוכנויות לקיצור הליכים בירוקרטיים… יש אינספור אנשי מקצוע איכותיים שיכולים להעניק לכם שלוות נפש נדירה במגוון תחומים.
היערכות כספית:
שבו עם בעל מקצוע שמכיר את השוק האמריקאי וחשבו בדיוק מה יהיו הוצאותיכם (אם תגורו באזור יקר מאשר בארץ ותשלחו את הילדים לחינוך פרטי, הן כנראה יגדלו) ומהן הכנסותיכם. האם שני בני הזוג יעבדו או שבתור התחלה תהיה משכורת נכנסת אחת? מהן עלויות הרכב והרישיון (כולל הוצאות בלתי צפויות)? איזה ביטוח בריאות יבטיח לכם שלוות נפש אבל לא יקרע את הכיס? אילו מסים תצטרכו לשלם? מהן עלויות הויזה?
מחשבות אחרונות על רילוקיישן לארה"ב
לכל השאלות האלו יש תשובות שיתאימו למשפחה שלכם, ואם תדעו אותן מוקדם יותר תוכלו להתנהל כספית בצורה יעילה ומתוכננת מראש. מותר להתגמש ולהוציא הרבה כסף לתקופה, כל עוד תדעו שהחשבון יתאזן לאחר מכן.
והעיקר – אל תשכחו להתייחס לרילוקיישן לארה"ב כאל הרפתקה גדולה! כשהתמונה הגדולה נראית חיובית ואופטימית, תוכלו לעבור כל מכשול בירוקרטי ולמצוא ייעוץ ופתרון ברגעים קשים. בהצלחה, ומעבר מהנה 🙂