הקונסוליה האמריקאית בירושלים ובתל אביב
אוגוסט 22, 2017סירוב ויזה לארה"ב
מרץ 24, 2019ארצות הברית ידועה לכולנו בתור אחת מהמדינות המתקדמות ביותר בעולם, אם לא המתקדמת ביותר. הערים המפורסמות שבה הן המתוירות ביותר בעולם, ורבים שואפים להגיע יום אחד לניו יורק, לבקר בלוס אנג'לס, לקפוץ לסן פרנסיסקו או להגיע לבוסטון. כניסה לארה"ב היא כניסה לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, וניו יורק היא עד היום העיר אליה טסים הכי הרבה ישראלים בכל שנה, ולא רק למטרות בילוי.
יש המון סיבות להגיע לבקר בארצות הברית:
מדובר באחד היעדים הנחשקים ביותר גם לצרכי עבודה, עסקים ולימודים. רבים מנסים להתקבל לתכניות תארים מתקדמים בארצות הברית, לעבוד בארצות הברית או לבצע רילוקיישן זמני אליה.
אך יש פרט אחד שלא כולם זוכרים בזמן שמתחילים לחלום על המסע הבא:
ארצות הברית היא מדינה שמקפידה במיוחד על מדיניות גבולות קשיחה, ולכן היא בודקת בשבע עיניים כל אדם שמנסה להיכנס אליה מחשש למהגרי עבודה בלתי חוקיים.
התוצאה:
ישנן מספר מדינות שמחזיקות בהסכם כניסה חופשי עם ארצות הברית, והמחזיק בדרכון שלהן רשאי לחדש ויזה באופן פשוט דרך האינטרנט באמצעות אישור הנקרא ESTA, אך מדינות רבות אחרות לא זכו להנאה הזו ולכן אזרחיהן צריכים להוציא ויזה במיוחד כדי להיכנס לארצות הברית באופן חוקי.
על מנת שתגיעו לשדה התעופה ללא תקלות ועיכובים, חשוב לבצע את כל התהליכים של הוצאת ויזה לארה"ב או חידושה באופן המדויק ביותר. לעתים עדיף לפנות לגורם מוסמך שיעזור לכם. בסופו של דבר מדובר בתהליך שיש לו התחלה, אמצע וסוף, ובאמצעות הקפדה על כל הכללים ומילוי כל הטפסים הרלוונטיים, ניתן לבצע את כולם ללא בעיה. אז מה כולל תהליך הוצאת הויזה לארצות הברית?
שלבי הוצאת הויזה לפני כניסה לארה"ב
ניתן לחלק את השלבים של הוצאת ויזה לארה"ב לשלושה עיקריים:
- מילוי טופס DS160 – ניתן למצוא את הטופס באינטרנט. הקושי העיקרי בעניין זה הוא מילוי הטופס בשפה האנגלית, שהיא משימה מורכבת לאלה שלא שולטים בשפה, בעיקר בכתב.השאלות בטופס מרובות ומפורטות ונוגעות לכל האספקטים של החיים: עבודה, משפחה, שירות צבאי, עבר פלילי ועוד. מטרת הטופס היא לגלות כל פרט עליכם שישמש את ממשלת ארצות הברית במקרה של בעיה שתתעורר במהלך שהותכם במדינה, ובנוסף – לוודא מראש שאתם מגישים בקשה לצורך מוכר וידוע, ושאתם לא מתכוונים להשתקע בארצות הברית בלי רשות אלא לחזור לארץ בזמן המיועד.לכן, בעת מילוי הטופס כדאי להדגיש פרטים שמראים על כך שיש לכם משפחה, עבודה ולימודים שאתם מתכוונים לחזור אליהם. צרפו כל מסמך רלוונטי ומכתבים שתומכים במידע זה.במידה ואתם לא מצליחים למלא את הטופס, יש לכם חשש מהאנגלית, אתם זקוקים לויזה מיוחדת או שאין לכם זמן לבצע זאת – חברות רבות ישמחו לעזור לכם במילוי הטופס ויבצעו זאת לאחר ריאיון טלפוני קצר. בנוסף, אנשי החברה יעניקו לכם הנחיות ברורות לריאיון בשגרירות כדי להגדיל את סיכויי הקבלה שלכם.
- תשלום אגרה
בנוסף לטופס, יש לשלם בכרטיס אשראי את אגרת בקשת הויזה באתר של השגרירות. 160$ עבור ויזת תייר רגילה וסכומים שעולים בהדרגה עבור ויזות נרחבות יותר (לימודים, עסקים וכו'). לצערנו, במידה והויזה שלכם לא תאושר – הסכום לא יוחזר ותיאלצו לשלם אותו שנית במקרה שתרצו להגיש בקשת ויזה נוספת. - ביצוע ריאיון בשגרירות – הריאיון הוא השלב המלחיץ ביותר עבור אנשים רבים, אך בפועל מדובר בווידוא נוסף ושגרתי שהשגרירות מבצעת כדי לראות שכל מה שמתואר בטופס שמילאתם הוא אכן נכון, ולא יתגלה כשקרי לאחר כניסה לארה"ב. הוא אורך מספר דקות בלבד, נעשה בשפה האנגלית ובסופו מקבלים את התשובה.
נסו לא להילחץ ממנו – עם קצת הכנה וכנות מוחלטת הפקידים יראו שאין לכם כוונות זדון ויאשרו את הויזה שלכם כמצופה.
כיצד עוברים ראיון בשגרירות?
הריאיון בשגרירות הוא השלב שמלחיץ את רוב מבקשי הויזה בארץ, וחלקם פונים אל חברות המספקות עזרה בקבלת ויזה לארה"ב. החברות מתמקדות בהכנה לריאיון כולל הדרכה כיצד להתנהג לפניו, כיצד להגיע אליו ועוד. הריאיון אורך כ-5 דקות, ובמהלכו חשוב מאוד לשדר שפת גוף נינוחה ורגועה ולענות באותן המילים פחות או יותר כפי שנכתב בטופס.
ראשית, תקבעו מראש תאריך ריאיון לאחר הגשת טפסי הבקשה הראשוניים. הגיעו אליו מראש, עם פנאי ונכונות להמתין בתור. הריאיון ייערך באחד ממוקדי שגרירות ארצות הברית – ירושלים או תל אביב. חשוב להגיע לשגרירות עם דרכון בתוקף, אישור תשלום האגרה והעתק של הטופס. אין להגיע עם תיקים גדולים, ואסור להכניס טלפונים ניידים.
בכניסה לשגרירות תידרשו לערוך בידוק בטחוני ולסרוק את ידיכם כדי למנוע איום בטחוני על השגרירות. לאחר מכן תועברו לחלל המתנה, בו תידרשו לחכות יחד עם שאר המבקרים עד לתורכם. כאשר יגיע תורכם, גשו לפקיד הנכון עם כל הטפסים הרצויים והתעודות שלכם (סדרו אותם מראש בתיקייה). דברו איתו בעברית או באנגלית. אמרו לו שלום, האזינו לשאלותיו וענו עליהן בנימוס. הפקיד כבר מנוסה בראיונות כאלו ויבדוק לפי תשובותיכם אם אתם אכן זכאים להיכנס לארצות הברית למטרות טיול, עבודה או לימודים.
מידע חשוב נוסף אודות חידוש ויזה לארצות הברית
החל מ-2015, ניתן לעשות חידוש ויזה לארה"ב מבלי להגיע לשגרירות, אך חשוב מאוד לעשות זאת לא יאוחר מחצי שנה לפני פקיעת הויזה הקודמת. יש למלא טופס מתאים ולשלוח לשגרירות בדואר רשום. מדובר בשינוי שהקל רבות על הלחץ בעבודת השגרירות, קיצר את זמני ההמתנה עבור מקבלי הויזה הראשונה ובאופן כללי, יצר תנאים הרבה יותר פשוטים עבור כניסה לארה"ב למי שכבר קיבל אישור לכך בעבר.
כמובן שלפני שאתם ניגשים לחדש את הויזה יש לבדוק את תוקפה של הויזה הקיימת ולמעשה לוודא שהוא הסתיים. אחרת צריכה להיות לכם סיבה מובהקת לעשות ויזה חדשה למרות שיש לכם כרגע ויזה בתוקף. סיבה כזאת יכולה להיות למשל שינוי שם פרטי או שם משפחה.
מה עושים עם הויזה?
אשרת הכניסה שקיבלתם בדואר חתומה בידי השגרירות כחלק מהדרכון שלכם ומעידה על כך שאתם אכן זכאים להיכנס לארצות הברית. שמרו את הויזה היטב וקחו אותה יחד עם הדרכון שלכם לנמל התעופה ולטיסה. רק בשדה התעופה טרם העליה למטוס אל או מארצות הברית בביקורת הגבולות – תידרשו להציג את האשרה. במידה ויש בעיה עם אשרת הכניסה שלכם, היא כנראה תתגלה בשלב זה ותועברו לידי משטרת בקרת הגבולות להסדרת הבעיה.
מה אם נתקלתי בעבר בבעיה בארצות הברית?
לפעמים, לפני או אחרי הביקור, משטרת הגבולות עלולה לעצור אתכם. לרוב יהיה מדובר בחשד לפיו אתם מתכננים לשהות במדינה באופן בלתי חוקי או שכבר שהיתם בה באופן בלתי חוקי. לפעמים הדבר קשור לאירוע פלילי שהתרחש. לעתים תיחשדו שעבדתם באופן בלתי חוקי בארצות הברית. אחרי מקרים כאלו סביר להניח שתוחזרו לישראל – אך כעת לא תדעו מה סטטוס הויזה שלכם לארצות הברית והאם אתם רשאים להיכנס למדינה שנית.
מה עושים במקרה כזה?
מאחר והמידע על סטטוס הויזה שלכם צריך להיות גלוי לקהל הרחב בשל חוקי חופש המידע, תוכלו למלא בקשה לשגרירות ולקבל תשובה לגבי מצבכם. נמליץ למלא את הבקשה בסיוע של עורך דין הגירה או של חברה לענייני ויזה לארצות הברית, כדי להבטיח סיכויים גבוהים יותר לקבל ויזה למרות הבעיה.
נשמח לעזור לכם במילוי הטפסים, בהכנה לריאיון ובכל שלב בדרך לאישור הויזה המיוחלת!